Bij de aanbouw van een balkon aan uw woning, is het belangrijk om na te denken over de manier waarop het water wordt afgevoerd. U kunt bijvoorbeeld voor een balkon met een houten vlonder kiezen, waarbij het water onder de vlonder wordt opgevangen. Wanneer het water vervolgens niet correct wordt afgevoerd, kan dit voor een ernstige waterschade aan de houten vlonder zorgen. Ook zonder vlonder is het belangrijk om vocht af te voeren, om schade aan uw woning of balkon tegen te gaan.

Onze loodgieters hebben een ruime ervaring in het aanleggen van de afvoer op balkons, waardoor we u graag van passend advies voorzien. Heeft u enig idee welke mogelijkheden er tegenwoordig worden aangeboden om hemelwater af te voeren van uw balkon?

Verschillende soorten en modellen balkons

Balkons worden in tal van verschillende soorten en modellen aan woningen aangebouwd. Denk aan een balkon met een betonnen ondergrond en een balustrade van metaal, een balkon met een houten vlonder, enzovoorts. Daarbij is iedere situatie uniek! Bij het ene balkon zit er onder het balkon een tweede balkon, bij het andere balkon vindt men hieronder een stukje tuin. Dit kan bepalend zijn bij het afwegen van de verschillende mogelijkheden, om het hemelwater af te voeren van uw balkon.

Overleg met de eigenaar van uw pand

Wanneer u een appartement huurt of eerder gekocht hebt, is het balkon geen eigendom van u. Bij een appartement koopt u namelijk het appartementsrecht, maar wordt u nooit de eigenaar van het appartement zelf. Dit betekent dat u rekening dient te houden met de andere bewoners in het appartementencomplex en samen dient te beslissen over de afvoer van water van balkons. Onze loodgieters kunnen een plan voor u opstellen, die u aan uw medebewoners kunt overhandigen om ze overtuigen van een nieuwe afvoer voor het balkon in uw appartement.

Call Now Button