Door de wisselende weersomstandigheden, worden daken aan van alles en nog wat blootgesteld. Zo kan er in de herfst veel regen vallen en in de zomer kan de temperatuur hoog oplopen. Uw dak beschermt u tegen deze weersomstandigheden. Het wisselende weer kan er echter voor zorgen dat er schade ontstaat aan uw dak. Indien u uw dak nooit laat inspecteren door een dakdekker, kan er vroeg of laat een lekkage ontstaan. Een lekkage kan ontstaan door achterstallig onderhoud, maar ook door bijvoorbeeld een storm. Indien u te maken heeft met een lekkage, kan er veel schade ontstaan. Hierdoor lopen de kosten hoog op. Maar bent u eigenlijk verzekerd voor een lekkage aan uw dak?

Verzekering

In sommige gevallen vergoed de verzekering (een deel van) de schade die ontstaan is bij een daklekkage. Het is echter wel afhankelijk wat voor een soort verzekering u heeft afgesloten. Met een opstalverzekering wordt de schade vaak (deels) vergoed en dat geldt eveneens voor een inboedelverzekering. De verzekering keert echter alleen een bedrag uit wanneer aantoonbaar is dat er geen sprake is van achterstallig onderhoud. Indien u uw dak niet  goed onderhouden heeft, is de kans groot dat u niets vergoed krijgt van uw verzekeraar. In dat geval moet u dus zelf opdraaien voor alle kosten.

Onderhoud van groot belang

Om te voorkomen dat er een lekkage aan uw dak ontstaat, is het van belang om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit kunt u prima zelf doen door geregeld rommel van uw dak te halen. Dit kan de waterafvoer namelijk blokkeren, waardoor het water niet weg kan stromen. Hierdoor zal het een andere uitweg zoeken en dat is vaak een zwakke plek in uw dak. Wilt u uw dak liever laten onderhouden? Dan kunt u een dakdekker inschakelen. Deze komt vervolgens eens in de zoveel tijd bij u langs om uw complete dak van een onderhoudsbeurt te voorzien. Op deze manier is de kans op een lekkage klein. En mocht er toch een lekkage ontstaan, dan kunt u in ieder geval aantonen dat er onderhoud is uitgevoerd, waardoor u geld uitgekeerd krijgt van uw verzekeraar.

Call Now Button