gootsteen verstopping

Zo los je een gootsteen verstopping op

Zit jouw gootsteen verstopt? Dan denk jij mogelijk dat je een loodgieter in moet schakelen. Een loodgieter kan namelijk jouw gootsteen ssverstopping verhelpen. Het is echter lang niet altijd nodig om een loodgieter in te schakelen. In veel gevallen kun jij een verstopte gootsteen namelijk ook prima zelf ontstoppen. Benieuwd hoe je dit doet? Wij geven je hier een aantal handige tips!

1) Maak de sifon schoon

De gootsteen is over het algemeen voorzien van een sifon. In een keuken vind jij de sifon vaak in het kastje onder de spoelbak. De sifon is regelmatig de oorzaak van een gootsteen verstopping. Hier kan zich op den duur namelijk afval in gaan verzamelen. En wanneer dit zich ophoopt, is het natuurlijk niet zo gek dat er een verstopping ontstaat. Haal de sifon daarom dan ook eens los. Op deze manier zie je direct of er veel afval in zit. Is dit inderdaad het geval? Maak de sifon dan direct grondig schoon en verwijder de rommel. De kans is groot dat de verstopping zo verholpen is.

2) Trek de verstopping naar boven

Een gootsteen verstopping wordt niet altijd veroorzaakt door de sifon. Vaak zit het probleem ook wat dieper in het leidingnetwerk. Een ontstopper kan in dat geval uitkomst bieden. Plaats de rubberen zijde van de ontstopper over de afvoer en pomp een paar keer op en neer. Komt er veel rommel naar boven? Dan is de kans groot dat de verstopping uit de afvoer verdwenen is.

3) Gebruik huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Heb jij geen ontstopper in huis? Dan kun je de gootsteen ook ontstoppen met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Meng bijvoorbeeld eens wat water met een beetje soda. Giet dit, samen met een kopje azijn, door de afvoer van jouw gootsteen. Door de agressieve reactie kan de gootsteen verstopping maar zo verdwijnen. Het kan zijn dat deze methode na één keer geen effect heeft. Herhaal het dan nog een aantal keer. Is de verstopping nog steeds aanwezig? Schakel dan een loodgieter in.

Vloerverwarming Loodgieter Antwerpen

Vloerverwarming

Er zal niemand tegen vloerverwarming op zich zijn. Het kan het comfort binnenshuis immers sterk verhogen. Toch heeft ook vloerverwarming zo zijn eigen, specifieke nadelen. Omdat die nadelen in sommige gevallen zwaarder kunnen wegen dan de voordelen die aan vloerverwarming kleven, is het goed om die voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Alleen zo kunt u een gefundeerde keuze maken voor het wel of niet laten plaatsen van vloerverwarming. Overhaast een keuze maken kan namelijk voor vervelende gevolgen zorgen.

Vloerverwarming is duur

Om dan maar meteen met het grootste nadeel te beginnen: de aanleg van vloerverwarming  is behoorlijk prijzig te noemen. Dat komt alleen al doordat de hele vloer verwijderd moet worden, vloerverwarming neergelegd moet worden en daarna weer een nieuwe vloer geplaatst moet worden. Zeker in bestaande woningen kunnen de kosten voor de aanleg van vloerverwarming dus fors oplopen. Wanneer u toch al van plan bent om een ingrijpende verbouwing te doen waarbij de vloer reeds verwijderd moet worden, kan het een goed moment zijn om meteen de aanleg van vloerverwarming mee te nemen. Helaas komt u dan in de meeste gevallen wel voor hogere kosten te staan.

Daar staat echter wel weer tegenover dat de verwarming met vloerverwarming minder energie kost dan verwarming middels de traditionele radiatoren. Een deel van de hoge kosten verdient zichzelf dus op termijn alweer terug. Bovendien wordt uw woning meer waard met vloerverwarming.

Verhoogd comfort in huis

Doordat de warmte in een ruimte met vloerverwarming veel beter verspreid wordt, wordt het comfort in huis sterk verbeterd. Er zijn immers niet meer bepaalde regionen waar het warm is en regionen waar het soms wel enkele graden kouder is, maar het is overal even warm. Het gevolg hiervan is ook dat er minder gestookt hoeft te worden om het overal in de kamer met vloerverwarming even warm te krijgen.

Bent u verzekerd voor een lekkage aan uw dak?

Door de wisselende weersomstandigheden, worden daken aan van alles en nog wat blootgesteld. Zo kan er in de herfst veel regen vallen en in de zomer kan de temperatuur hoog oplopen. Uw dak beschermt u tegen deze weersomstandigheden. Het wisselende weer kan er echter voor zorgen dat er schade ontstaat aan uw dak. Indien u uw dak nooit laat inspecteren door een dakdekker, kan er vroeg of laat een lekkage ontstaan. Een lekkage kan ontstaan door achterstallig onderhoud, maar ook door bijvoorbeeld een storm. Indien u te maken heeft met een lekkage, kan er veel schade ontstaan. Hierdoor lopen de kosten hoog op. Maar bent u eigenlijk verzekerd voor een lekkage aan uw dak?

Verzekering

In sommige gevallen vergoed de verzekering (een deel van) de schade die ontstaan is bij een daklekkage. Het is echter wel afhankelijk wat voor een soort verzekering u heeft afgesloten. Met een opstalverzekering wordt de schade vaak (deels) vergoed en dat geldt eveneens voor een inboedelverzekering. De verzekering keert echter alleen een bedrag uit wanneer aantoonbaar is dat er geen sprake is van achterstallig onderhoud. Indien u uw dak niet  goed onderhouden heeft, is de kans groot dat u niets vergoed krijgt van uw verzekeraar. In dat geval moet u dus zelf opdraaien voor alle kosten.

Onderhoud van groot belang

Om te voorkomen dat er een lekkage aan uw dak ontstaat, is het van belang om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit kunt u prima zelf doen door geregeld rommel van uw dak te halen. Dit kan de waterafvoer namelijk blokkeren, waardoor het water niet weg kan stromen. Hierdoor zal het een andere uitweg zoeken en dat is vaak een zwakke plek in uw dak. Wilt u uw dak liever laten onderhouden? Dan kunt u een dakdekker inschakelen. Deze komt vervolgens eens in de zoveel tijd bij u langs om uw complete dak van een onderhoudsbeurt te voorzien. Op deze manier is de kans op een lekkage klein. En mocht er toch een lekkage ontstaan, dan kunt u in ieder geval aantonen dat er onderhoud is uitgevoerd, waardoor u geld uitgekeerd krijgt van uw verzekeraar.