Advies over het aanleggen van een afvoer op het balkon

Bij de aanbouw van een balkon aan uw woning, is het belangrijk om na te denken over de manier waarop het water wordt afgevoerd. U kunt bijvoorbeeld voor een balkon met een houten vlonder kiezen, waarbij het water onder de vlonder wordt opgevangen. Wanneer het water vervolgens niet correct wordt afgevoerd, kan dit voor een ernstige waterschade aan de houten vlonder zorgen. Ook zonder vlonder is het belangrijk om vocht af te voeren, om schade aan uw woning of balkon tegen te gaan.

 

Onze loodgieters hebben een ruime ervaring in het aanleggen van de afvoer op balkons, waardoor we u graag van passend advies voorzien. Heeft u enig idee welke mogelijkheden er tegenwoordig worden aangeboden om hemelwater af te voeren van uw balkon?

 

Verschillende soorten en modellen balkons

Balkons worden in tal van verschillende soorten en modellen aan woningen aangebouwd. Denk aan een balkon met een betonnen ondergrond en een balustrade van metaal, een balkon met een houten vlonder, enzovoorts. Daarbij is iedere situatie uniek! Bij het ene balkon zit er onder het balkon een tweede balkon, bij het andere balkon vindt men hieronder een stukje tuin. Dit kan bepalend zijn bij het afwegen van de verschillende mogelijkheden, om het hemelwater af te voeren van uw balkon.

 

Overleg met de eigenaar van uw pand

Wanneer u een appartement huurt of eerder gekocht hebt, is het balkon geen eigendom van u. Bij een appartement koopt u namelijk het appartementsrecht, maar wordt u nooit de eigenaar van het appartement zelf. Dit betekent dat u rekening dient te houden met de andere bewoners in het appartementencomplex en samen dient te beslissen over de afvoer van water van balkons. Onze loodgieters kunnen een plan voor u opstellen, die u aan uw medebewoners kunt overhandigen om ze overtuigen van een nieuwe afvoer voor het balkon in uw appartement.

Vocht in huis bestrijden

Water lijkt zo’n onschuldige vloeistof. We gebruiken het immers om onszelf en ons huis schoon te maken. Toch kan te veel vocht in huis ook voor problemen zorgen. Uw huis zal hierdoor niet schoner, maar juist viezer worden. Dit komt omdat schimmels, zwammen en ongedierte dol zijn op vochtige omstandigheden. De kans is hierdoor groot dat u hiermee te maken krijgt als de luchtvochtigheid in uw huis te hoog is. De organismen zijn onhygiënisch en kunnen zelfs schadelijk zijn voor uw gezondheid. Hier heeft u dan ook liever niet mee te maken. Dit kan voorkomen worden door vocht bestrijden in huis.

Waar komt het water vandaan?

Water in huis moet zo goed mogelijk gecontroleerd worden. Dit wil zeggen dat water uit de kraan komt, wanneer u deze opendraait, en dat het ook weer afgevoerd wordt door de afvoer. Als er een te veel aan vocht in huis is, dan moet u zich afvragen waar het water vandaan komt. Dit kan bijvoorbeeld komen door stoomdampen die vrijkomen van het hete water uit de douche of tijdens het koken in de keuken. Het kan echter ook zijn dat u in huis last heeft van een lekkage. Het dak kan bijvoorbeeld lekken, maar ook de muren kunnen water doorlaten tijdens een hevige regenbui.

Verschillende manieren van vocht bestrijden

Vocht bestrijden in huis kan op verschillende manieren gedaan worden. Welke methode uw probleem kan oplossen is afhankelijk van waar het te veel aan water vandaan komt. Een hoge luchtvochtigheid veroorzaakt door stoomdampen, kan vaak simpel opgelost worden door de kamer goed te ventileren. Indien het water door het dak of de muren heen komt lekken, dan moet de lekkage gedicht worden. Als u hulp nodig heeft bij het vocht bestrijden, dan kunt u hier professionals voor inhuren die gespecialiseerd zijn in vochtbestrijding.

gootsteen verstopping

Zo los je een gootsteen verstopping op

Zit jouw gootsteen verstopt? Dan denk jij mogelijk dat je een loodgieter in moet schakelen. Een loodgieter kan namelijk jouw gootsteen ssverstopping verhelpen. Het is echter lang niet altijd nodig om een loodgieter in te schakelen. In veel gevallen kun jij een verstopte gootsteen namelijk ook prima zelf ontstoppen. Benieuwd hoe je dit doet? Wij geven je hier een aantal handige tips!

1) Maak de sifon schoon

De gootsteen is over het algemeen voorzien van een sifon. In een keuken vind jij de sifon vaak in het kastje onder de spoelbak. De sifon is regelmatig de oorzaak van een gootsteen verstopping. Hier kan zich op den duur namelijk afval in gaan verzamelen. En wanneer dit zich ophoopt, is het natuurlijk niet zo gek dat er een verstopping ontstaat. Haal de sifon daarom dan ook eens los. Op deze manier zie je direct of er veel afval in zit. Is dit inderdaad het geval? Maak de sifon dan direct grondig schoon en verwijder de rommel. De kans is groot dat de verstopping zo verholpen is.

2) Trek de verstopping naar boven

Een gootsteen verstopping wordt niet altijd veroorzaakt door de sifon. Vaak zit het probleem ook wat dieper in het leidingnetwerk. Een ontstopper kan in dat geval uitkomst bieden. Plaats de rubberen zijde van de ontstopper over de afvoer en pomp een paar keer op en neer. Komt er veel rommel naar boven? Dan is de kans groot dat de verstopping uit de afvoer verdwenen is.

3) Gebruik huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Heb jij geen ontstopper in huis? Dan kun je de gootsteen ook ontstoppen met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Meng bijvoorbeeld eens wat water met een beetje soda. Giet dit, samen met een kopje azijn, door de afvoer van jouw gootsteen. Door de agressieve reactie kan de gootsteen verstopping maar zo verdwijnen. Het kan zijn dat deze methode na één keer geen effect heeft. Herhaal het dan nog een aantal keer. Is de verstopping nog steeds aanwezig? Schakel dan een loodgieter in.