Vloerverwarming Loodgieter Antwerpen

Vloerverwarming

Er zal niemand tegen vloerverwarming op zich zijn. Het kan het comfort binnenshuis immers sterk verhogen. Toch heeft ook vloerverwarming zo zijn eigen, specifieke nadelen. Omdat die nadelen in sommige gevallen zwaarder kunnen wegen dan de voordelen die aan vloerverwarming kleven, is het goed om die voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Alleen zo kunt u een gefundeerde keuze maken voor het wel of niet laten plaatsen van vloerverwarming. Overhaast een keuze maken kan namelijk voor vervelende gevolgen zorgen.

Vloerverwarming is duur

Om dan maar meteen met het grootste nadeel te beginnen: de aanleg van vloerverwarming  is behoorlijk prijzig te noemen. Dat komt alleen al doordat de hele vloer verwijderd moet worden, vloerverwarming neergelegd moet worden en daarna weer een nieuwe vloer geplaatst moet worden. Zeker in bestaande woningen kunnen de kosten voor de aanleg van vloerverwarming dus fors oplopen. Wanneer u toch al van plan bent om een ingrijpende verbouwing te doen waarbij de vloer reeds verwijderd moet worden, kan het een goed moment zijn om meteen de aanleg van vloerverwarming mee te nemen. Helaas komt u dan in de meeste gevallen wel voor hogere kosten te staan.

Daar staat echter wel weer tegenover dat de verwarming met vloerverwarming minder energie kost dan verwarming middels de traditionele radiatoren. Een deel van de hoge kosten verdient zichzelf dus op termijn alweer terug. Bovendien wordt uw woning meer waard met vloerverwarming.

Verhoogd comfort in huis

Doordat de warmte in een ruimte met vloerverwarming veel beter verspreid wordt, wordt het comfort in huis sterk verbeterd. Er zijn immers niet meer bepaalde regionen waar het warm is en regionen waar het soms wel enkele graden kouder is, maar het is overal even warm. Het gevolg hiervan is ook dat er minder gestookt hoeft te worden om het overal in de kamer met vloerverwarming even warm te krijgen.

Bent u verzekerd voor een lekkage aan uw dak?

Door de wisselende weersomstandigheden, worden daken aan van alles en nog wat blootgesteld. Zo kan er in de herfst veel regen vallen en in de zomer kan de temperatuur hoog oplopen. Uw dak beschermt u tegen deze weersomstandigheden. Het wisselende weer kan er echter voor zorgen dat er schade ontstaat aan uw dak. Indien u uw dak nooit laat inspecteren door een dakdekker, kan er vroeg of laat een lekkage ontstaan. Een lekkage kan ontstaan door achterstallig onderhoud, maar ook door bijvoorbeeld een storm. Indien u te maken heeft met een lekkage, kan er veel schade ontstaan. Hierdoor lopen de kosten hoog op. Maar bent u eigenlijk verzekerd voor een lekkage aan uw dak?

Verzekering

In sommige gevallen vergoed de verzekering (een deel van) de schade die ontstaan is bij een daklekkage. Het is echter wel afhankelijk wat voor een soort verzekering u heeft afgesloten. Met een opstalverzekering wordt de schade vaak (deels) vergoed en dat geldt eveneens voor een inboedelverzekering. De verzekering keert echter alleen een bedrag uit wanneer aantoonbaar is dat er geen sprake is van achterstallig onderhoud. Indien u uw dak niet  goed onderhouden heeft, is de kans groot dat u niets vergoed krijgt van uw verzekeraar. In dat geval moet u dus zelf opdraaien voor alle kosten.

Onderhoud van groot belang

Om te voorkomen dat er een lekkage aan uw dak ontstaat, is het van belang om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit kunt u prima zelf doen door geregeld rommel van uw dak te halen. Dit kan de waterafvoer namelijk blokkeren, waardoor het water niet weg kan stromen. Hierdoor zal het een andere uitweg zoeken en dat is vaak een zwakke plek in uw dak. Wilt u uw dak liever laten onderhouden? Dan kunt u een dakdekker inschakelen. Deze komt vervolgens eens in de zoveel tijd bij u langs om uw complete dak van een onderhoudsbeurt te voorzien. Op deze manier is de kans op een lekkage klein. En mocht er toch een lekkage ontstaan, dan kunt u in ieder geval aantonen dat er onderhoud is uitgevoerd, waardoor u geld uitgekeerd krijgt van uw verzekeraar.

Wanneer kunt u het beste uw dak vervangen?

De meeste soorten dakbedekking gaan lange tijd mee en dat geldt eveneens voor de constructie van het dak. Toch kan het na verloop van tijd voorkomen dat uw dak gebreken begint te vertonen. Als gevolg van achterstallig onderhoud kan uw dak schade oplopen. Is dit bij u het geval? Dan wordt het hoog tijd om uw dak te vervangen. De meeste mensen houden zich echter niet of nauwelijks bezig met de conditie van hun dak en weten dan ook vaak niet wanneer zij het dak het beste kunnen vervangen. In onderstaande tekst krijgt u hiervoor enkele handige tips.

Dak laten inspecteren

Voordat u besluit om uw dak te vervangen, is het verstandig om eerst een inspectie uit te laten voeren aan uw dak. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt hiervoor ook een dakdekker inschakelen. Wanneer u een dakdekker inschakelt, hoeft u zelf het dak niet op. Bijkomend voordeel is dat een dakdekker precies weet waar hij op moet letten, waardoor hij kan bepalen in hoeverre het noodzakelijk is om uw complete dak te vervangen. Mogelijk volstaat een renovatie en dat kan toch behoorlijk wat geld schelen.

Dakrenovatie

Indien de dakdekker constateert dat het vervangen van het dak nog niet noodzakelijk is, is een renovatie vaak voldoende. Om de dakconstructie te ontlasten, kunt u uw dakbedekking vervangen. Hierdoor is uw dak weer goed beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden in België. Voor het vervangen van uw dakbedekking kunt u een dakdekker inschakelen.

Dak vervangen

Is er de laatste jaren niets aan uw dak gebeurd? Dan is de kans groot dat u het dak moet vervangen. Dit is met name noodzakelijk wanneer er schade aan uw constructie is ontstaan. Dit kan onder andere komen doordat naar binnen lekkend water voor rottende balken heeft gezorgd. Hierdoor zijn de balken verzwakt, waardoor zij mogelijk het gewicht van de dakbedekking niet meer kunnen dragen. Dit kan ervoor zorgen dat uw dak instort. Heeft u het vermoeden dat uw dak niet meer stevig is? Wacht dan niet te lang, maar schakel zo snel mogelijk een dakdekker in om het dak te vervangen.