Welke sanitair werkzaamheden verricht een loodgieter?

Staat u op het punt om uw badkamer te verbouwen? De kans is groot dat u in dit geval loodgietersklussen uit zal moeten voeren! Een loodgieter kan u helpen bij het uitvoeren van deze werkzaamheden, zodat u hier zelf geen omkijken meer naar heeft. Het feit dat de loodgietersklussen sneller zullen verlopen als u hier een loodgieter voor inschakelt is echter niet de enige reden om op de hulp van een loodgieter te rekenen. Vaak blijkt namelijk dat wanneer mensen sanitair werkzaamheden zelf uitvoeren, er snel complicaties ontstaan nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Denk bij deze complicaties aan lekkages, verstoppingen en storingen. Kortom, complicaties die u liever voorkomt!

De werkzaamheden van een loodgieter

Een loodgieter kan u met verschillende sanitair werkzaamheden in de badkamer van dienst zijn. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van leidingen, het verleggen van een bestaande afvoer, het aansluiten van de sanitaire voorzieningen, het installeren van de radiatoren in de badkamer, enzovoorts. Het is erg belangrijk dat de leidingen goed op elkaar aansluiten, om te voorkomen dat er speling ontstaat. Via deze speling zou er vocht uit de leidingen kunnen sijpelen, met een vervelende lekkage tot gevolg. Datzelfde geldt voor het aansluiten van sanitaire voorzieningen op de afvoer. Ook hierbij mag er geen speling ontstaan tussen het sanitair en de afvoer.

Advies over de verbouwing van uw badkamer

Wanneer u zelf al plannen heeft gemaakt voor een verbouwing van uw badkamer kan het raadzaam zijn om de deze plannen te laten toetsen op hun haalbaarheid door een loodgieter. Een loodgieter heeft dermate veel ervaring, dat de loodgieter een goede inschatting kan maken van het wel of niet slagen van uw plannen. Mochten uw plannen niet haalbaar zijn, dan denkt de loodgieter graag met u mee over passende alternatieven. Het is zonde als u hier pas tijdens de verbouwing achter komt!

Wat te doen bij een lekkage aan uw plafond?

Er zijn verschillende plekken in uw woning waar een lekkage kan ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder uw dakbedekking, een lekkage rond de leidingen in uw woning, een lekkage bij sanitaire voorzieningen, enzovoorts. Ook kan er een lekkage aan uw plafond ontstaan! Het nadeel aan dergelijke lekkages is dat de bron van de lekkage vaak zeer moeizaam zelf te achterhalen is. Daarbij brengt een lekkage een blijvende waterschade met zich mee als de lekkage niet tijdig aangepakt wordt. Bij een lekkage aan uw plafond komt die waterschade voor in de vorm van schimmelplekken op het plafond, of rottende plekken in het houtwerk van uw plafond. In beide gevallen zal het al snel enkele maanden duren voordat de waterschade volledig hersteld is. Dit valt te verklaren door het feit dat het vocht eerst uit uw woning getrokken moet zijn.

Een lekdetectie uit laten voeren door een loodgieter

Bij een lekkage aan uw plafond is het sterk aan te raden om zo snel mogelijk de hulp van onze loodgieter in te schakelen. Onze loodgieter beschikt over geavanceerde hulpmiddelen, waarmee een heel nauwkeurige lekdetectie kan worden uitgevoerd. Waar men vroeg hak- en breekwerk uit moest voeren om de bron van een lekkage aan uw plafond te kunnen achterhalen, is dat tegenwoordig niet meer noodzakelijk in de meeste gevallen. Zo voorkomen we dat u in het puin blijft zitten na het uitvoeren van een lekdetectie. Bij een lekkage aan uw plafond zal de lekkage in veel gevallen veroorzaakt worden door slijtage aan leidingen.

Direct een passende oplossing voor de lekkage

Om verdere schade aan uw woning tegen te gaan zal onze loodgieter direct voor een passende oplossing zorgen. Des te sneller de lekkage immers verholpen wordt, des te groter is de kans dat de waterschade aan uw plafond voorkomen kan worden. Hoewel hak- en breekwerk vaak niet noodzakelijk is, kan het wel nodig zijn om een gaatje in uw plafond te boren.

Hoe ontstopt een loodgieter?

Verstoppingen vormen voor veel mensen een van de grootste ergernissen, naast bijvoorbeeld lekkages en storingen in de cv-ketel. Dit is niet voor niets! Enerzijds is een verstopping in de afvoer erg lastig zelf te verhelpen, anderzijds brengt een verstopte afvoer een smerige, lastig te verdragen stank met zich mee. In het ergste geval is het zelfs niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet, douche of gootsteen als de afvoer onder deze sanitaire voorzieningen verstopt geraakt is. Gelukkig kunt u de afvoer met de hulp van een van onze loodgieters relatief makkelijk laten ontstoppen. Bij het ontstoppen van een afvoer spuit de loodgieter water onder een hoge druk door de afvoer. Het water zal de verstopping letterlijk voor u oplossen, zodat u direct weer gebruik kunt maken van uw sanitaire voorzieningen in huis.

Het ontstaan van een verstopte afvoer

Een verstopping in de afvoer ontstaat op het moment dat er restafval naar de bodem van de afvoer zakt. Dit restafval kan bijvoorbeeld een overmatig gebruik van toiletpapier zijn, kleine takjes en bladeren die via uw regenpijp de afvoer instromen, etensresten die bij het afspoelen van de borden in de afvoer terechtkomen, enzovoorts. Eenmaal op de bodem van de afvoer is het voor het water in de afvoer niet langer mogelijk om het restafval mee te voeren naar het centrale riool. Hiermee is het begin van een verstopte afvoer ontstaan! De hoeveelheid restafval in de afvoer zal steeds groter worden.

Preventief uw afvoer laten ontstoppen

Om de kans op een verstopte afvoer zo klein mogelijk te maken is het sterk aan te raden om uw afvoer regelmatig preventief te laten ontstoppen. Een loodgieter komt in dit geval bij u langs en zal de afvoer onder een hoge druk doorspuiten. Beginnende verstoppingen worden hiermee direct opgelost.