Bent u verzekerd voor een lekkage aan uw dak?

Door de wisselende weersomstandigheden, worden daken aan van alles en nog wat blootgesteld. Zo kan er in de herfst veel regen vallen en in de zomer kan de temperatuur hoog oplopen. Uw dak beschermt u tegen deze weersomstandigheden. Het wisselende weer kan er echter voor zorgen dat er schade ontstaat aan uw dak. Indien u uw dak nooit laat inspecteren door een dakdekker, kan er vroeg of laat een lekkage ontstaan. Een lekkage kan ontstaan door achterstallig onderhoud, maar ook door bijvoorbeeld een storm. Indien u te maken heeft met een lekkage, kan er veel schade ontstaan. Hierdoor lopen de kosten hoog op. Maar bent u eigenlijk verzekerd voor een lekkage aan uw dak?

Verzekering

In sommige gevallen vergoed de verzekering (een deel van) de schade die ontstaan is bij een daklekkage. Het is echter wel afhankelijk wat voor een soort verzekering u heeft afgesloten. Met een opstalverzekering wordt de schade vaak (deels) vergoed en dat geldt eveneens voor een inboedelverzekering. De verzekering keert echter alleen een bedrag uit wanneer aantoonbaar is dat er geen sprake is van achterstallig onderhoud. Indien u uw dak niet  goed onderhouden heeft, is de kans groot dat u niets vergoed krijgt van uw verzekeraar. In dat geval moet u dus zelf opdraaien voor alle kosten.

Onderhoud van groot belang

Om te voorkomen dat er een lekkage aan uw dak ontstaat, is het van belang om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit kunt u prima zelf doen door geregeld rommel van uw dak te halen. Dit kan de waterafvoer namelijk blokkeren, waardoor het water niet weg kan stromen. Hierdoor zal het een andere uitweg zoeken en dat is vaak een zwakke plek in uw dak. Wilt u uw dak liever laten onderhouden? Dan kunt u een dakdekker inschakelen. Deze komt vervolgens eens in de zoveel tijd bij u langs om uw complete dak van een onderhoudsbeurt te voorzien. Op deze manier is de kans op een lekkage klein. En mocht er toch een lekkage ontstaan, dan kunt u in ieder geval aantonen dat er onderhoud is uitgevoerd, waardoor u geld uitgekeerd krijgt van uw verzekeraar.

Wanneer kunt u het beste uw dak vervangen?

De meeste soorten dakbedekking gaan lange tijd mee en dat geldt eveneens voor de constructie van het dak. Toch kan het na verloop van tijd voorkomen dat uw dak gebreken begint te vertonen. Als gevolg van achterstallig onderhoud kan uw dak schade oplopen. Is dit bij u het geval? Dan wordt het hoog tijd om uw dak te vervangen. De meeste mensen houden zich echter niet of nauwelijks bezig met de conditie van hun dak en weten dan ook vaak niet wanneer zij het dak het beste kunnen vervangen. In onderstaande tekst krijgt u hiervoor enkele handige tips.

Dak laten inspecteren

Voordat u besluit om uw dak te vervangen, is het verstandig om eerst een inspectie uit te laten voeren aan uw dak. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt hiervoor ook een dakdekker inschakelen. Wanneer u een dakdekker inschakelt, hoeft u zelf het dak niet op. Bijkomend voordeel is dat een dakdekker precies weet waar hij op moet letten, waardoor hij kan bepalen in hoeverre het noodzakelijk is om uw complete dak te vervangen. Mogelijk volstaat een renovatie en dat kan toch behoorlijk wat geld schelen.

Dakrenovatie

Indien de dakdekker constateert dat het vervangen van het dak nog niet noodzakelijk is, is een renovatie vaak voldoende. Om de dakconstructie te ontlasten, kunt u uw dakbedekking vervangen. Hierdoor is uw dak weer goed beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden in België. Voor het vervangen van uw dakbedekking kunt u een dakdekker inschakelen.

Dak vervangen

Is er de laatste jaren niets aan uw dak gebeurd? Dan is de kans groot dat u het dak moet vervangen. Dit is met name noodzakelijk wanneer er schade aan uw constructie is ontstaan. Dit kan onder andere komen doordat naar binnen lekkend water voor rottende balken heeft gezorgd. Hierdoor zijn de balken verzwakt, waardoor zij mogelijk het gewicht van de dakbedekking niet meer kunnen dragen. Dit kan ervoor zorgen dat uw dak instort. Heeft u het vermoeden dat uw dak niet meer stevig is? Wacht dan niet te lang, maar schakel zo snel mogelijk een dakdekker in om het dak te vervangen.

Wanneer kunt u de spoedservice van onze loodgieter gebruiken?

Indien u te maken heeft met een lekkage aan uw waterleiding of dak, is het zaak het lek zo snel mogelijk te dichten. Doet u dit niet? Dan kan er grote schade ontstaan aan uw woning. Het repareren van deze schade kost meestal veel geld. Om dit te voorkomen, schakelt u een loodgieter in. Een loodgieter kan u in veel verschillende gevallen van dienst zijn, waaronder bij een lekkage. In sommige gevallen kan het zo zijn dat u haast heeft bij het verhelpen van een probleem. In de avonduren en in het weekend zijn veel loodgieters gesloten, waardoor u lange tijd moet wachten voordat het probleem verholpen kan worden. Dat is echter niet het geval bij onze loodgieter. Wij beschikken namelijk over een speciale spoedservice. Maar wanneer kunt u eigenlijk een beroep doen op deze service?

Lekkage

De voornaamste reden wanneer u een beroep kunt doen op onze spoedservice is bij een lekkage. Het maakt in dat geval niet uit of het om een daklekkage gaat of een lek in één van uw leidingen. Onze loodgieter zorgt er altijd voor dat het lek binnen de kortste keren gedicht is. Door onze loodgieter in te schakelen, kunt u de schade beperken en lopen de kosten niet al te hoog op. Bovendien is de kans klein dat hetzelfde probleem nogmaals terugkeert wanneer u het op laat lossen door onze loodgieter.

Problemen met cv-ketel

Een tweede situatie waarin onze spoedservice uitermate geschikt is, is bij een storing in uw cv-ketel. Om te voorkomen dat u in de koude wintermaanden lange tijd zonder warm water komt te zitten, kunt u een beroep doen op onze spoedservice. Onze loodgieter komt in dat geval zo snel mogelijk naar u toe en zal ervoor zorgen dat de storing binnen de kortste keren verholpen is.