5 loodgieterswerkzaamheden die wij uitvoeren

Er zijn verschillende loodgieterswerkzaamheden in en rondom uw woning te bedenken waarbij de hulp van een loodgieter wenselijk kan zijn. Hoewel er in de afgelopen jaren steeds meer informatie op internet verschenen is over het uitvoeren van loodgietersklussen, blijkt dat veel mensen nog altijd rekenen op de hulp van een loodgieter. Dit is niet voor niets! Onze loodgieters beschikken over de juiste hulpmiddelen en hebben veel ervaring, waardoor de kans op vervelende complicaties minimaal is. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage, een verstopping, of een storing! Voor welke klussen kunt u de hulp van onze loodgieters goed gebruiken?

#1: nieuwe leidingen aanleggen

Een van de werkzaamheden die onze loodgieters regelmatig uitvoeren is het aanleggen van nieuwe leidingen. Het kan gaan om leidingen in huis, maar ook om leidingen voor een buitenkraan, een tuinhuis, of een losstaande garage

#2: een afvoer verleggen

Bij de verbouwing van uw badkamer kan het noodzakelijk zijn om een bestaande afvoer te verleggen. Dit geldt in het bijzonder voor situaties waarbij u de indeling van uw badkamer gaat veranderen.

#3: sanitaire voorzieningen aansluiten

In het geval van een nieuw-, aan- of verbouw van uw woning zal er nieuw sanitair geplaatst moeten worden. Onze loodgieters kunnen u helpen bij het aansluiten van uw sanitaire voorzieningen.

#4: lekkages opsporen en verhelpen

Lekkages kunnen voor een vervelende waterschade aan uw woning zorgen, waardoor het erg belangrijk is dat ze zo snel mogelijk worden opgespoord en verholpen. Wij voeren een lekdetectie voor u uit en zorgen direct voor een passende oplossing.

#5: een verstopte afvoer verhelpen

Heeft u last van een verstopping in de afvoer? Wij helpen u de stank die hierbij ontstaat verhelpen door uw afvoer onder een hoge druk door te spuiten. Bij het doorspuiten van de afvoer worden de verstoppingen letterlijk voor u opgelost.

Een loodgieter bij spoed inschakelen

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarbij u de hulp van een loodgieter met spoed nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage in uw woning! Een lekkage gaat in veel gevallen gepaard met een blijvende waterschade aan muren, vloeren, meubels, houtwerk onder uw dakbedekking, plafonds, enzovoorts. Dit maakt het van erg groot belang dat u de lekkage zo snel mogelijk op laat lossen door een loodgieter! Onze loodgieters kunnen u helpen bij het verhelpen van verschillende soorten lekkages in uw woning. Denk aan lekkages rond uw leidingen, lekkages bij de aansluiting tussen uw sanitair en de afvoer, lekkages onder uw dakbedekking, lekkages aan uw plafond, enzovoorts. Lekkages zijn echter niet de enige reden om de loodgieter met spoed in te schakelen.

Een verstopte afvoer laten doorspuiten

Een verstopte afvoer kan eveneens een reden zijn om de loodgieter met spoed in te schakelen. Bij een verstopte afvoer komt vaak een smerige stank vrij en is het in het ergste geval zelfs niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet, douche of gootsteen in huis. Door bij een verstopte afvoer voor de hulp van een spoedloodgieter te kiezen, kan de verstopping dezelfde dag nog voor u verholpen worden. Bij het verhelpen van een verstopping in uw afvoer zullen we de afvoer onder een hoge druk doorspuiten. Hierbij wordt de verstopping letterlijk voor u opgelost.

Problemen met uw cv-ketel

Een derde situatie waarin u de hulp van een spoedloodgieter mogelijk goed kunt gebruiken, is een storing in uw cv-ketel. Bij een storing in de cv-ketel werkt de verwarming niet langer en is het niet langer mogelijk om warm water in uw woning te gebruiken. Reden genoeg om de cv-ketelstoring zo snel mogelijk te laten verhelpen! In sommige gevallen kunt u de cv-ketel zelf resetten om het probleem op te lossen. Helaas blijkt dit in lang niet alle gevallen de oplossing te zijn.

Hoe los ik een cv-ketelstoring op?

Een van de grootste ergernissen voor veel mensen is een storing in de cv-ketel. Enerzijds omdat u een cv-ketelstoring vaak maar zeer moeizaam zelf kunt oplossen, anderzijds omdat u als gevolg van de cv-ketelstoring een avond zonder verwarming zal komen te zitten. Reden genoeg om tijdig de hulp van een verwarmingsmonteur in te schakelen, die u kan helpen bij het voorkomen van storingen in de cv-ketel. Mocht u toch te maken krijgen met een cv-ketelstoring, dan kunt u deze in sommige gevallen zelf oplossen. Wij vertellen u hier graag meer over, zodat u niet altijd de hulp van een loodgieter van ons loodgietersbedrijf nodig heeft voor het oplossen van storingen.

Een foutcode opzoeken in de handleiding

In veel gevallen ziet u als gevolg van de storing in de cv-ketel een foutcode op het display van de cv-ketel staan. Deze foutcode kunt u in de handleiding van uw cv-ketel opzoeken, om te zien hoe u de storing in de cv-ketel op kunt lossen. Mocht u de handleiding niet bij de hand hebben of kwijtgeraakt zijn, dan kunt u de handleiding van veel cv-ketels online opzoeken. Er zijn zeker van de modernere cv-ketels digitale handleidingen op internet te vinden. In veel gevallen blijkt het voldoende om de cv-ketel te resetten of een paar simpele stappen te volgen. Zo kunt u de cv-ketelstoring zelf verhelpen, zonder hier de hulp van een loodgieter voor in te moeten schakelen.

Hulp van een loodgieter

Mocht het u niet lukken om de cv-ketelstoring op te lossen, bijvoorbeeld omdat onderdelen van de cv-ketel versleten zijn geraakt, dan kunt u alsnog de hulp van onze loodgieters inschakelen. Onze loodgieters hebben een ruime ervaring in het oplossen van cv-ketelstoringen, waardoor u vaak dezelfde dag nog over een werkende cv-ketel in huis beschikt. Om de kans op storingen in uw cv-ketel zo klein mogelijk te maken, is het sterk aan te raden om uw cv-ketel eens per twee jaar preventief te laten onderhouden.