Om te voorkomen dat de leidingen naar uw buitenkraan knappen tijdens de wintermaanden is het sterk aan te raden om buitenkraan af te laten sluiten door een loodgieter in Antwerpen. Tijdens de wintermaanden gebruiken veel mensen hun buitenkraan niet, waardoor het water in de leidingen stil komt te staan. Op het moment dat het vriest zal het water uitzetten en kunnen uw leidingen knappen. Een geknapte leiding zal zorgen voor een lekkage als het water weer is gesmolten, wat vaak gepaard gaat met een ernstige waterschade. Reden genoeg om tijdig de hulp van een loodgieter in Antwerpen in te schakelen!

Hulp van een loodgieter in Antwerpen bij afsluiten buitenkraan

Wanneer u de hulp van een loodgieter in Antwerpen inschakelt voor het afsluiten van de buitenkraan, zal de loodgieter eerst op zoek gaan naar de afsluiter. De afsluiter van een kraan zit over het algemeen bij de vertakking in het leidingnetwerk onder uw vloeren. In veel woningen is deze plek toegankelijk vanuit de kruipruimte onder uw woning. Na het omdraaien van de afsluiter dient u de buitenkraan nog enige tijd open te laten staan. Het water wat nog in de leidingen zit kan nu via de kraan uit de leidingen stromen, zodat de leidingen niet kunnen knappen tijdens een vorstperiode. Doordat de afsluiter door de loodgieter in Antwerpen is omgedraaid, zal er geen nieuw water de leidingen in stromen.

Hoe herken ik een afsluiter van de buitenkraan?

De afsluiter van de buitenkraan heeft vaak de vorm van een klein kraantje, of is een simpele bout. De bout kan met een speciaal sleuteltje worden omgedraaid. Heeft u dit sleuteltje niet meer, of weet u niet waar dit sleuteltje ligt? Geen probleem! De loodgieter in Antwerpen heeft een sleuteltje die op vrijwel iedere bout past. Zo kan de afsluiter van uw buitenkraan alsnog worden omgedraaid.

Call Now Button