Er zijn genoeg inwoners van Antwerpen die hun cv-ketel niet onderhouden. Toch is dit wel degelijk van belang. Onderhoud jij je cv-ketel ook niet of nauwelijks? Dan is de kans op een storing relatief groot. En wanneer het apparaat te maken krijgt met een storing, wordt er geen water meer verwarmd. Je kunt in dat geval geen warme douche nemen en ook warmt het water in de verwarmingsinstallatie niet meer op. Reden genoeg dus om jouw cv-ketel regelmatig te onderhouden.

Zelf cv-ketel onderhouden


Veel mensen denken dat zij hun cv-ketel zelf wel kunnen onderhouden. Dit is echter een misvatting. Je moet namelijk specifieke kennis hebben om een cv-ketel te onderhouden. Het is namelijk nogal een complex apparaat. Heb je nog nooit onderhoud aan een ketel uitgevoerd? Dan adviseren wij jou om hier zelf niet mee aan de slag te gaan. Wanneer je dit toch doet, ontstaan er op korte termijn mogelijk problemen. In het ergste geval is jouw ketel niet meer te repareren en moet je een nieuwe kopen. Dit is een duur grapje.

Uitbesteden aan een loodgieter


Voor onderhoud aan een cv-ketel doe je een beroep op een loodgieter. Een loodgieter weet namelijk precies hoe dit apparaat in elkaar zit. Bovendien herkent hij problemen binnen de kortste keren. Ziet hij een naderend probleem bij zijn inspectie? Dan grijpt hij direct in. Hierdoor voorkom je dus dat je in een later stadium te maken krijgt met een probleem. Een cv-ketel laten onderhouden door een loodgieter kost geld, maar het bespaart je een hoop ellende.

Hoe vaak is onderhoud noodzakelijk?


Lang niet iedereen weet hoe vaak onderhoud aan een cv-ketel noodzakelijk is. Dit verschilt per apparaat. Wij raden echter altijd aan om een ketel minimaal één keer per jaar na te laten kijken door een loodgieter. Hierdoor is de kans op een storing of een ander probleem namelijk een stuk kleiner. Laat je jouw ketel eens per twee jaar controleren? Dat kan, maar het is wel een risico. De kans is namelijk groot dat er in deze periode problemen ontstaan met jouw cv-ketel.

Call Now Button