Een van de grootste ergernissen voor veel mensen is een storing in de cv-ketel. Enerzijds omdat u een cv-ketelstoring vaak maar zeer moeizaam zelf kunt oplossen, anderzijds omdat u als gevolg van de cv-ketelstoring een avond zonder verwarming zal komen te zitten. Reden genoeg om tijdig de hulp van een verwarmingsmonteur in te schakelen, die u kan helpen bij het voorkomen van storingen in de cv-ketel. Mocht u toch te maken krijgen met een cv-ketelstoring, dan kunt u deze in sommige gevallen zelf oplossen. Wij vertellen u hier graag meer over, zodat u niet altijd de hulp van een loodgieter van ons loodgietersbedrijf nodig heeft voor het oplossen van storingen.

Een foutcode opzoeken in de handleiding

In veel gevallen ziet u als gevolg van de storing in de cv-ketel een foutcode op het display van de cv-ketel staan. Deze foutcode kunt u in de handleiding van uw cv-ketel opzoeken, om te zien hoe u de storing in de cv-ketel op kunt lossen. Mocht u de handleiding niet bij de hand hebben of kwijtgeraakt zijn, dan kunt u de handleiding van veel cv-ketels online opzoeken. Er zijn zeker van de modernere cv-ketels digitale handleidingen op internet te vinden. In veel gevallen blijkt het voldoende om de cv-ketel te resetten of een paar simpele stappen te volgen. Zo kunt u de cv-ketelstoring zelf verhelpen, zonder hier de hulp van een loodgieter voor in te moeten schakelen.

Hulp van een loodgieter

Mocht het u niet lukken om de cv-ketelstoring op te lossen, bijvoorbeeld omdat onderdelen van de cv-ketel versleten zijn geraakt, dan kunt u alsnog de hulp van onze loodgieters inschakelen. Onze loodgieters hebben een ruime ervaring in het oplossen van cv-ketelstoringen, waardoor u vaak dezelfde dag nog over een werkende cv-ketel in huis beschikt. Om de kans op storingen in uw cv-ketel zo klein mogelijk te maken, is het sterk aan te raden om uw cv-ketel eens per twee jaar preventief te laten onderhouden.

Call Now Button