Er kunnen op verschillende plekken in uw woning verstoppingen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een verstopping in de afvoer van uw toilet, een verstopte afvoer onder uw douche, of een keukenverstopping. Bij een keukenverstopping is het vaak de afvoer onder uw gootsteen die verstopt geraakt is. Gelukkig is het voor een loodgieter relatief eenvoudig om de verstopte afvoer te ontstoppen, waarmee het probleem snel verholpen is. Een keukenverstopping is in het merendeel van de gevallen niet zelf op te lossen, omdat de afvoer onder een hoge druk moet worden doorgespoten. Bij een keukenverstopping kan een nare stank vrijkomen, evenals dat het water steeds lastiger weg zal stromen in uw gootsteen. Reden genoeg om zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen!

Restafval in de afvoer

Een keukenverstopping ontstaat als gevolg van restafval wat naar de bodem van de afvoer zakt. Dit restafval komt bijvoorbeeld voor in de vorm van etensresten, die tijdens het afspoelen van de borden in de afvoer terechtkomen. Eenmaal in de afvoer wordt het restafval niet meer door het water in de afvoer meegevoerd, waardoor het op de bodem blijft liggen. De hoeveelheid restafval op de bodem van uw afvoer zal steeds groter worden, met een serieuze verstopping tot gevolg. Er moet in dit geval een loodgieter aan te pas komen om de verstopte afvoer te verhelpen.

Een keukenverstopping voorkomen

Gelukkig is het relatief eenvoudig om een keukenverstopping in huis te voorkomen. Zo kunt u er onder meer voor kiezen om een zeefje in de gootsteen van uw keuken te gebruiken. Bij het afspoelen van uw borden vangt dit zeefje het merendeel van het restafval op, waardoor dit niet langer in de afvoer terecht kan komen. Helaas zal het in geen geval mogelijk zijn om al het restafval uit uw afvoer te weren. Laat de afvoer om deze reden zeker eens per twee jaar preventief doorspuiten door een loodgieter.

Call Now Button