Verstoppingen vormen voor veel mensen een van de grootste ergernissen, naast bijvoorbeeld lekkages en storingen in de cv-ketel. Dit is niet voor niets! Enerzijds is een verstopping in de afvoer erg lastig zelf te verhelpen, anderzijds brengt een verstopte afvoer een smerige, lastig te verdragen stank met zich mee. In het ergste geval is het zelfs niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet, douche of gootsteen als de afvoer onder deze sanitaire voorzieningen verstopt geraakt is. Gelukkig kunt u de afvoer met de hulp van een van onze loodgieters relatief makkelijk laten ontstoppen. Bij het ontstoppen van een afvoer spuit de loodgieter water onder een hoge druk door de afvoer. Het water zal de verstopping letterlijk voor u oplossen, zodat u direct weer gebruik kunt maken van uw sanitaire voorzieningen in huis.

Het ontstaan van een verstopte afvoer

Een verstopping in de afvoer ontstaat op het moment dat er restafval naar de bodem van de afvoer zakt. Dit restafval kan bijvoorbeeld een overmatig gebruik van toiletpapier zijn, kleine takjes en bladeren die via uw regenpijp de afvoer instromen, etensresten die bij het afspoelen van de borden in de afvoer terechtkomen, enzovoorts. Eenmaal op de bodem van de afvoer is het voor het water in de afvoer niet langer mogelijk om het restafval mee te voeren naar het centrale riool. Hiermee is het begin van een verstopte afvoer ontstaan! De hoeveelheid restafval in de afvoer zal steeds groter worden.

Preventief uw afvoer laten ontstoppen

Om de kans op een verstopte afvoer zo klein mogelijk te maken is het sterk aan te raden om uw afvoer regelmatig preventief te laten ontstoppen. Een loodgieter komt in dit geval bij u langs en zal de afvoer onder een hoge druk doorspuiten. Beginnende verstoppingen worden hiermee direct opgelost.