Zit er een vochtplek op jouw muur? Of is de waterdruk de laatste tijd een stuk lager dan voorheen? Dan kan er sprake zijn van een lekkage. Denk hier niet te luchtig over, want zo’n lekkage kan behoorlijk wat problemen veroorzaken. Zo kan er bijvoorbeeld flinke schade ontstaan aan vloeren, muren en meubels. Als inwoner van Antwerpen zit je dus niet te wachten op een dergelijk probleem. Helaas kan iedereen te maken krijgen met een lekkage. Gelukkig kun je zelf wel het nodige doen om een lekkage te voorkomen. Wij vertellen je hier hoe!

Laat het leidingwerk controleren


Waterleiding gaan niet snel lekken. Een lekkage is echter nooit geheel uit te sluiten. Zo zijn oude leidingen bijvoorbeeld onderhevig aan slijtage. Versleten leidingen kunnen op den duur scheurtjes krijgen. Via deze scheurtjes kan het water ontsnappen, waardoor er sprake is van een lekkage. Dit kun je eenvoudig voorkomen door jouw leidingwerk jaarlijks te controleren. Wil je er zeker van zijn dat je (naderende) problemen niet over het hoofd ziet? Laat zo’n controle dan over aan een loodgieter.

Buitenkraan? Sluit deze af in de winter!


Veel woningen in Antwerpen beschikken tegenwoordig over een buitenkraan. Harstikke makkelijk natuurlijk, maar deze kraan kan ook een aantal problemen veroorzaken. Zo kan de leiding van een buitenkraan in de winter bevriezen. Dit heeft vaak een lekkage tot gevolg. Sluit de toevoer naar deze kraan ’s winters daarom altijd af. Vergeet ook niet om het water dat nog in de leiding zit te verwijderen. Op deze manier voorkom je dat jouw buitenkraan in de winter gaat lekken.

Gebruik geen ontstoppingsmiddel


Veel mensen gebruiken chemisch ontstoppingsmiddel om een afvoer te ontstoppen. Dit werkt vaak goed, maar het middel is ontzettend agressief. Ontstoppingsmiddel kan jouw afvoer aantasten. Zijn er reeds zwakke plekken aanwezig in de riolering of het afvoerstelsel? Dan zorgt ontstoppingsmiddel ervoor dat er een lekkage ontstaat. Laat dergelijke middelen dus bij voorkeur links liggen wanneer je te maken hebt met een verstopte afvoer. Gebruik in dat geval liever soda of probeer het met een ontstopper of ontstoppingsveer.

Call Now Button