Loopt het water in uw gootsteen, douche, bad of toilet niet goed weg? Dan is de kans aanwezig dat u te maken heeft met een verstopping. Om ervoor te zorgen dat het water weer normaal wegstroomt, is het zaak om de verstopping te verhelpen. Wanneer het om een kleine verstopping gaat, kunt u deze prima zelf verhelpen. Mits u beschikt over de juiste voorwerpen om een verstopping te verhelpen. Lukt het u zelf niet om de afvoer te ontstoppen? Dan kan het maar zo zijn dat er sprake is van een hardnekkig verstopping. In dat geval kan een loodgieter uw verstopping verhelpen.

Zelf verstopping verhelpen

Omdat het lang niet altijd noodzakelijk is om een loodgieter in te schakelen voor het verhelpen van een verstopping, kunt u eerst zelf een poging wagen. Dit is bijvoorbeeld goed mogelijk met een ontstopper. Plaats de zuignap van de ontstopper over de afvoer heen en zorg ervoor dat de afvoer volledig afgedicht wordt. Pomp vervolgens een paar keer stevig op en neer. Wanneer er rommel naar boven komt, kunt u dit handmatig verwijderen. Probeer nu eens of het water wegstroomt. Is dit nog steeds niet het geval? Dan kunt u proberen om de verstopping te verhelpen met een ontstoppingsveer of met ontstoppingsmiddel.

Verstopping laten verhelpen door loodgieter

Indien het u niet lukt om met behulp van een ontstopper, ontstoppingsmiddel of een ontstoppingsveer uw afvoer te ontstoppen, kan een loodgieter u van dienst zijn. Een loodgieter beschikt over de benodigde gereedschappen om uw afvoer te ontstoppen. Dit zijn speciale gereedschappen, waardoor er geen schade ontstaat aan uw afvoerleiding.

Verstopping voorkomen

Om de kans op een verstopping te verkleinen, kunt u zelf een aantal dingen doen. Zo kunt u bijvoorbeeld een zeefje in de afvoer plaatsen. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om niet allerlei rommel door uw afvoer te spoelen. Blijft u regelmatig last houden van verstoppingen? Laat een loodgieter dan eenmaal per jaar uw afvoer doorspuiten. Dit gebeurt onder hoge druk, waardoor alle rommel aan de binnenzijde van de leidingen weggespoeld wordt. De kans op een verstopping wordt hierdoor een stuk kleiner.

Call Now Button