De afgelopen zomerperiode was een van de natste zomers ooit voor België. Zelden kregen Belgen zo weinig zomerse dagen, als in het huidige jaar! Voor loodgieters betekent dit dat de huidige zomer een van de drukste zomers is uit de afgelopen jaren. Door de hevige regenval in het voorjaar, juni en juli liepen veel kelders onder, raakte de riolering van veel woningen verstopt en kregen woningbezitters te maken met vervelende lekkages. Niet alleen is een lekkage lastig te verhelpen, ook brengt dit in veel gevallen een blijvende waterschade met zich mee. Reden genoeg om zo snel mogelijk een loodgieter in Antwerpen in te schakelen, als u last vermoedt te hebben van lekkages.
Hulp bij een verstopte afvoer van loodgieter Antwerpen
Een van de klussen die de loodgieter in Antwerpen in de afgelopen zomerperiode veel heeft uitgevoerd is het verhelpen van een verstopte afvoer. Door de hevige regenval is er veel restafval in de rioleringen onder woningen terechtgekomen, zoals kleine takjes, bladeren, enzovoorts. Dergelijk restafval zakt in de riolering naar beneden, waar het vaak niet meer volledig kan worden meegevoerd door het water wat door de afvoer stroomt. Het restafval blijft hierdoor achter en zal zich steeds verder ophopen, met een uiteindelijke verstopping tot gevolg.
Naast het restafval wat op een natuurlijke wijze in de afvoer terechtkomt, kunt u ook zelf meehelpen aan het beperken van de hoeveelheid restafval in de afvoer. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u het gebruik van toiletpapier beperkt en in de gootsteen van de keuken een zeefje gebruikt. Zo komen er minder etensresten in de afvoer terecht.
Last van een lekkage? Bel de loodgieter in Antwerpen!
Buiten de verstoppingen om kregen veel woningbezitters te maken met vervelende lekkages in hun woning. De bron van een lekkage is vaak maar zeer moeizaam te achterhalen, zeker als de lekkage zich rond de leidingen, onder uw dak of bij een afvoer bevindt. Een lekkage kan echter een blijvende waterschade met zich meebrengen, waardoor het van groot belang is dat u deze tijdig laat verhelpen. Denkt u zelf last te hebben van een lekkage? Schakel een loodgieter in om deze voor u te verhelpen.

Call Now Button