Een lekkage kan een hardnekkig probleem zijn. Sommige Nederlanders denken dat zij een lekkage zelf prima kunnen verhelpen, maar meestal is dit niet het geval. Een lekkage is vaak een stuk complexer dan gedacht en dat maakt dat mensen vaak voor verrassingen komen te staan. Om een lekkage te verhelpen kun je een loodgieter inschakelen, maar ook voor het voorkomen van een lekkage is een loodgieter de juiste persoon. In onderstaande tekst leest u waarom.

Controle

Om een lekkage te voorkomen doet u er goed aan een loodgieter eens per jaar een controle uit te laten voeren. Tijdens deze controle kijkt de loodgieter onder meer naar de waterleidingen en of er eventueel nog zwakke plekken te zien zijn in bepaalde delen van uw woning. Wanneer hij iets opvallends ziet, kan hij het probleem direct verhelpen. Mogelijk bent u er door deze controle nog op tijd bij en kan een lekkage hierdoor voorkomen worden. Bij veel loodgieters kunt u voor een dergelijke controle een onderhoudscontract afsluiten.

Oude leidingen

Woont u in een verouderd huis en zijn de waterleidingen nog nooit vervangen? Grote kans dan dat de leidingen door de jaren heen versleten zijn. Waterleidingen zijn over het algemeen van stevig materiaal, maar dit wil nog niet zeggen dat ze ook levenslang meegaan. Bent u benieuwd naar de kwaliteit van uw leidingnetwerk? Schakel dan ook een loodgieter in. Hij beschikt over de juiste kennis en apparatuur om uw leidingen te controleren en eventuele zwakke plekken boven water te krijgen. Zijn er zwakke plekken te vinden? Laat het betreffende deel van de waterleiding dan direct vervangen. Zo voorkomt u dat u straks veel geld uit moet geven aan een loodgieter om de lekkage te verhelpen.

Call Now Button