Loodgieter Merksem- Loodgieterij Mertens 24-uurs!

Lekkages snel verholpen

Vakkundig onderhoud

Vakkundige herstellingen

Aangepaste bereikbaarheid in de avond en het weekend

Ga voor kwaliteit, ga voor een echte vakman! Bel nu: 03 808 70 82

Loodgietersklussen uitvoeren? Bel de loodgieter in Merksem!

U kunt bijna niet ontkomen aan loodgietersklussen in en rondom uw woning, als u begint aan een nieuw-, aan- of verbouw. Wanneer u op internet kijkt vindt u tal van verschillende websites met handige stappenplannen en instructievideo’s voor het leggen van leidingen, het aansluiten van sanitaire voorzieningen op de afvoer, enzovoorts. Toch blijkt dat het regelmatig fout gaat, waardoor mensen te maken krijgen met blijvende schade. Denk bijvoorbeeld aan het risico wat u loopt op lekkages of verstoppingen als u zelf aan de slag gaat. De ervaren loodgieter in Merksem helpt u graag bij verschillende loodgietersklussen, om dergelijke situaties te voorkomen. Waarmee kan onze loodgieter in Merksem u van dienst zijn?

Verschillende soorten loodgietersklussen

loodgieter Merksem Onze vakkundige loodgieter in Merksem verdeelt de verschillende loodgietersklussen vaak onder in drie categorieën: installaties, onderhoud en reparaties. Zeker de installaties en het onderhoud zijn van groot belang om complicaties tegen te gaan. Wanneer leidingen niet op de juiste wijze zouden worden aangelegd, kan er speling tussen twee leidingstukken ontstaan. Als gevolg hiervan sijpelt het water via de speling uit de leidingen naar buiten, met alle gevolgen van dien. Het water trekt in uw muren, vloeren en plafond, wat resulteert in lelijke schimmelplekken.

Ook het onderhouden van loodgieterselementen is belangrijk. Laat de loodgieter in Merksem bijvoorbeeld bij u langskomen voor het doorspuiten van de afvoer om verstoppingen tegen te gaan, voor het controleren van leidingen op slijtage, enzovoorts. Door kapotte of versleten elementen tijdig te vervangen, wordt de kans op complicaties minimaal. Onze loodgieter in Merksem helpt u graag!

Het belang van onderhoud aan loodgieterselementen

Het onderhouden van loodgieterselementen in huis is om verschillende redenen erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een cv-ketel, die storingen kan vertonen als deze niet goed onderhouden wordt. De storingen zijn doorgaans het gevolg van versleten onderdelen in de cv-ketel, of stofhopen tussen deze onderdelen. Bij het onderhoud van de cv-ketel wordt het apparaat gereinigd en worden versleten onderdelen vervangen. De kans op storingen wordt zodoende aanzienlijk kleiner.

Bij een afvoer is het uitvoeren van onderhoud belangrijk om de kans op verstoppingen te minimaliseren. Verstoppingen zijn het gevolg van restafval wat zich door de jaren heen op de bodem van de afvoer heeft opgehoopt.

Reparaties laten uitvoeren door de loodgieter in Merksem

Het kan voorkomen dat het onderhouden van loodgieterselementen niet langer mogelijk is, doordat er al problemen zijn ontstaan. In zo’n situatie zorgt onze loodgieter in Merksem graag voor een passende oplossing. Wij herstellen de kapotte loodgieterselementen voor u en zorgen dat de kans op nieuwe problemen geminimaliseerd wordt. Reparaties kunt u met spoed door onze loodgieter in Merksem uit laten voeren, door onze spoedservice te benaderen. De spoedservice staat voor u klaar! Schakel onze spoedservice onder meer in bij lekkages, verstoppingen en cv-ketelstoringen.

Dienstverlening

CV ketel reparatie

Loodgieterswerkzaamheden

Verstoppingen verhelpen

Lekkages repareren

Bereikbaar op: 

Ma t/m vr: 08:00 – 19:00

Weekend gesloten

Hoe handelen bij een lekkage in omgeving Merksem?

Veel mensen blijken niet goed te weten hoe ze precies het beste kunnen handelen wanneer er sprake is van een lekkage. We zullen daarom hieronder enkele tips toelichten van onze loodgieter uit Merksem over hoe u het beste kunt handelen bij een lekkage.

Allereerst is het zaak om de bron van de lekkage op te sporen. Water kan uiteraard niet omhoog lekken, dus de lekkage is altijd boven (niet altijd recht boven!) de vochtplekken en andere symptomen te vinden. Soms is het eenvoudig en kan een daklekkage al snel worden gevonden; andere keren is het fors lastiger omdat het water bijvoorbeeld via een omweg op een plek terecht komt waar uiteindelijk de symptomen ontstaan. Het kan daardoor een hele klus zijn om de werkelijke bron van de lekkage te achterhalen. Het achterhalen van die werkelijke bron is echter wel noodzakelijk om over te kunnen gaan tot reparatie van het lek.

Het is daarom aan te raden om bij het ontdekken van een lekkage snel een loodgieter uit de regio Merksem in te schakelen. Zo weet u zeker dat een loodgieter snel ter plaatse kan zijn en u niet onnodig vertraging oploopt bij het verhelpen van de lekkage.

Zo komt u af van verstoppingen in Merksem

Een verstopping kan voor zeer veel hinder zorgen. Een verstopping ontstaat meestal niet plotsklaps, al is dat uiteraard wel een mogelijkheid. Om die reden is het zaak om bij het opmerken van de symptomen van een naderende verstopping, snel te handelen om de verstopping zo snel mogelijk de kop in te drukken.

Een verstopping in Merksem is lang niet altijd goed te voorkomen. Vaak ontstaat een verstopping in de loop der jaren door een opeenhoping van vuiligheid en vet in de afvoeren naar het riool. Wanneer u merkt dat de afvoer minder goed begint te lopen, is het aan te raden een loodgieter naar Merksem te laten komen om de beginnende verstopping te verhelpen. Wanneer de beginnende verstopping niet verholpen wordt, zal de afvoer uiteindelijk helemaal dicht komen te zitten waardoor het probleem nog groter wordt.

Uiteraard kunt u ook proberen met chemische gootsteenontstoppers aan de slag te gaan. Dat zal lang niet altijd helpen, maar proberen kan natuurlijk ook geen kwaad. Merk echter wel op dat deze middelen zeer slecht zijn voor het milieu; gebruik de ontstoppers dus met mate en altijd pas als laatste redmiddel!

Waarom kiest u voor de loodgieter uit Merksem?

  • Lekkages snel verholpen
  • Vakkundig onderhoud
  • Klantvriendelijk
  • CV-ketel problemen snel opgelost

CV-ketel reparatie nodig in Merksem?

Wanneer uw CV-ketel defect is, is het wel zo prettig dat een expert snel naar de ketel kan kijken om het probleem te verhelpen. Precies daarom raden wij altijd aan om in dat geval een loodgieter uit Merksem zelf te laten komen, zodat er geen overbodige reistijd aanwezig is. Die reistijd moet immers ook betaald worden, plus het duurt langer voor de loodgieter bij u aanwezig kan zijn. Ook is de loodgieter die reistijd natuurlijk kwijt, waardoor hij meer ruimte in zijn agenda moet vrijmaken om uw CV-ketel weer op gang te helpen. Let dus bij het inschakelen van een loodgieter niet alleen op de kosten, maar vooral ook op de termijn waarop de loodgieter in Merksem kan zijn om het defect te verhelpen!

Een reparatie van de CV-ketel kan soms duur uitpakken. Een CV-ketel is een complex apparaat waar werkelijk van alles aan stuk kan gaan. Daarom is het bij oudere CV-ketels doorgaans de moeite waard om vervanging te overwegen, zelfs als dat duurder is dan reparatie van de bestaande ketel. De bestaande ketel zal toch op den duur vervangen moeten worden en nieuwe CV-ketels zijn doorgaans vele malen efficiënter dan de oude generatie CV-ketels.

Call Now Button