Loodgieter Schoten- Loodgieterij Mertens is uw specialist!

Lekkages snel verholpen

Vakkundig onderhoud

Vakkundige herstellingen

Aangepaste bereikbaarheid in de avond en het weekend

Ga voor kwaliteit, ga voor een echte vakman! Bel nu: 03 808 70 82

Loodgieter in Schoten: hulp bij loodgietersklussen!

Loodgietersklussen komen in tal van verschillende soorten voor. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van leidingen, het aansluiten van sanitair op uw afvoer, het installeren van een cv-ketel, etc. Ook wanneer deze loodgietersklussen uitgevoerd zijn blijven er situaties waarbij de hulp van onze loodgieter in Schoten wenselijk kan zijn. Denk aan het onderhouden van de cv-ketel, het doorspuiten van de afvoer bij een verstopping of het controleren van leidingen als u last denkt te hebben van lekkages in huis. Het is zeker bij lekkages erg belangrijk om zo snel mogelijk de hulp van de ervaren loodgieter in Schoten in te schakelen. Des te sneller u dit doet, des te kleiner is de kans op een blijvende waterschade.

Loodgietersklussen buiten uw woning

loodgieter Schoten Onze betrouwbare loodgieter in Schoten helpt u niet alleen met loodgietersklussen binnen uw woning. Denk bijvoorbeeld ook aan het leggen van leidingen voor een buitenkraan, het afsluiten van deze leidingen tijdens de vorst in de winter, het plaatsen van regenpijpen, enzovoorts. Bij regenpijpen is het sterk aan te raden om gebruik te maken van een bladvanger. Met een bladvanger worden de bladeren en takjes tegengehouden, waardoor de kans op verstoppingen in de afvoer afneemt.

Wilt u meer weten over het uitvoeren van loodgietersklussen in en rondom uw woning? De snelle loodgieter in Schoten voorziet u graag van passend advies! Soms kunt u een deel van de loodgietersklussen zelf uitvoeren, mits u over voldoende ervaring beschikt. Het komt nog geregeld voor dat mensen leidingen zelf leggen, waarbij er speling tussen twee leidingstukken ontstaat. Als gevolg hiervan zal het water uit de leidingen sijpelen, waardoor het in uw muren, vloeren en plafond kan trekken.

Met spoed een loodgieter in Schoten inschakelen

Veel van de loodgietersklussen die we eerder beschreven hebben, kunnen tot een volgende werkdag wachten. Er zijn echter ook klussen die u met spoed uit wilt laten voeren! Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van de cv-ketel, het preventief laten doorspuiten van de afvoer, enzovoorts. Voor het uitvoeren van dergelijke klussen kunt u onze spoedloodgieter in Schoten inschakelen. De spoedloodgieter is te bereiken om hulp te bieden in noodsituaties. Zo zit u nooit langer zonder een cv-ketel, zonder sanitaire voorzieningen, enzovoorts. Daarbij minimaliseert u op deze manier de kans op waterschade aan muren en vloeren. Waterschade ontstaat op het moment dat u te maken krijgt met een lekkage.

Advies van een ervaren loodgieter

Naast de hulp die onze loodgieter in Schoten biedt bij het uitvoeren van loodgietersklussen, kunnen onze vakmensen u ook van advies voorzien. Laat u bijvoorbeeld adviseren over de mogelijkheden die u heeft, bij het plaatsen van een nieuwe cv-ketel. Tegenwoordig heeft u de keuze uit tal van verschillende soorten cv-ketels. Daarbij zou u ook de aanschaf van een warmtepomp kunnen overwegen. Een warmtepomp biedt een nieuwe, energiezuinigere manier van verwarmen. Daarbij is voor het gebruik van een warmtepomp niet langer gas noodzakelijk.

Dienstverlening

CV ketel reparatie

Loodgieterswerkzaamheden

Verstoppingen verhelpen

Lekkages repareren

Bereikbaar op: 

Ma t/m vr: 08:00 – 19:00

Weekend gesloten

Last van lekkage in Schoten?

Helaas kan het opsporen van een lekkage nog wel eens moeilijk zijn. Soms is de bron van een lekkage wel duidelijk, maar niet zelden is een lekkage verstopt in de muur, in het plafond of in het dak, waardoor de daadwerkelijke plek niet eenvoudig achterhaald kan worden. Er is dan zeer specialistische en geavanceerde apparatuur nodig waar je als particulier nauwelijks aan kunt komen. Het is daarom zeer verstandig om bij een lekkage in Schoten ook een loodgieter uit Schoten langs te laten komen om de lekkage op te sporen en op te lossen.

Een veelgehoord bezwaar tegen het inschakelen van een loodgieter is het kostenplaatje. Mensen vergeten echter dat een loodgieter veel kosten kan voorkomen doordat een lekkage hierdoor sneller verholpen kan worden, waardoor er minder schade zal optreden. Doordat een loodgieter vrij nauwkeurig de plaats van een lekkage kan opsporen, kan de lekkage vaak verholpen worden zonder dat het nodig is om muren open te breken of dagen te zoeken naar de oorzaak van het lek. Het inschakelen van een loodgieter is daardoor al snel rendabel.

Verstoppingen verhelpen rondom Schoten

Verstoppingen zijn helaas niet altijd geheel te voorkomen. Dat is dan ook de reden dat eigenlijk iedereen wel eens met een verstopping in huis te maken heeft gehad. De voorkomende verstoppingen zijn eigenlijk in grofweg twee groepen in te delen.

Allereerst zijn er de spontane verstoppingen. Hier gaat het om verstoppingen die plotsklaps optreden. Vaak is er hier sprake van een object dat is doorgespoeld in bijvoorbeeld het toilet. Het kan dan gaan om wat meer onschuldige zaken als toiletpapier, maar ook om washandjes, gezichtsdoekjes of maandverband. Deze objecten kunnen een toilet snel verstopt laten raken. In deze gevallen is het dan ook noodzakelijk om het object weer uit de afvoer te halen. Door het object met allerhande onstoppers verder te duwen, wordt de verstopping juist alleen maar erger. Een plopper heeft eigenlijk alleen nut bij een oplosbare verstopping, zoals bijvoorbeeld bij een prop toiletpapier.

Andere verstoppingen zijn de langzaam opkomende verstoppingen. Deze verstoppingen zijn doorgaans met een plopper of chemische ontstoppingsmiddelen nog te verhelpen.

Mocht de verstopping nog niet met bovenstaande maatregelen te verhelpen zijn, dan is het uiteraard een zeer verstandige overweging om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan met deskundige apparatuur en kennis kan een verstopping zeer snel opsporen en daardoor met weinig schade oplossen.

Waarom kiest u voor de loodgieter uit Schoten?

  • Lekkages snel verholpen
  • Vakkundig onderhoud
  • Klantvriendelijk
  • CV-ketel problemen snel opgelost

CV-ketel reparatie door loodgieter uit Schoten

Een CV-ketel is een zeer complex apparaat. Er kan werkelijk van alles aan kapot gaan. Toch gaat een CV-ketel zo’n vijftien tot twintig jaar mee. Wanneer er wat kapot gaat aan de CV-ketel, is het dus al snel de moeite waard om de ketel te laten repareren.

Dat is echter niet altijd het geval. Doordat een nieuwe CV-ketel tegenwoordig veel efficiënter werkt dan een oudere CV-ketel, kan het zijn dat het verstandig is om een CV-ketel te vervangen wanneer de reparatie wat duurder uitvalt.

Een reparatie van de CV-ketel in Schoten kan door onze loodgieter worden uitgevoerd. We lichten u uiteraard graag in over de eventuele mogelijkheden van vervanging. Wanneer vervanging goedkoper blijkt te zijn, kunt u uiteraard alsnog kiezen voor reparatie van de ketel. Dit is soms gewenst omdat men de kosten voor een nieuwe CV-ketel nog even voor zich uit wil schuiven.

Sommige problemen kunt u zelf oplossen. Te denken valt hierbij aan een te lege CV-ketel waardoor de druk in de ketel te laag is geworden. Door de ketel bij te vullen kan de druk worden verhoogd en zal de verwarming weer goed werken. Eventueel is het dan nog nodig om de radiatoren te ontluchten.

Call Now Button