Lekkages snel verholpen

Vakkundig onderhoud

Klantvriendelijk

Ervaren loodgieters

Lekkages snel verholpen

Vakkundig onderhoud

Klantvriendelijk

Ervaren loodgieters

Veelgestelde vragen

Wat doet een loodgieter?

Een loodgieter kan verschillende installatie-, onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Zo kan er hulp geboden worden bij het leggen van leidingen, maar ook bij het onderhoud of reparatie hiervan. Er kunnen lekkages ontstaan bij leidingen, die vervolgens voor schade aan uw woning zorgen. Een loodgieter kan deze schade voorkomen door de lekkage op tijd te herstellen. Ook kunt u terecht bij een loodgieter als u problemen heeft met uw cv-ketel. Veel loodgieters bieden ook een spoeddienst aan. U kunt bij deze dienst 24/24 terecht voor spoedgevallen, dus ook in de avonduren en tijdens het weekend! Heeft u direct hulp nodig? Lees hier meer over de spoeddienst.

Help! Ik heb last van een lekkage, wat nu?

Bij een lekkage kunt u het beste eerst de hoofdkraan dichtdraaien en/of emmers klaarzetten, om vervolgens direct een deskundige loodgieter te bellen. Een lekkage lost u vaak zelf niet zomaar op. Merkt u dat u een lekkage heeft, maar weet u niet waar de lekkage precies zit? Dan kunt u gebruik maken van lekdetectie. Wij achterhalen de lekkage en kunnen deze ook direct voor u oplossen. Een lekkage kan het beste meteen gedetecteerd en verholpen worden. Op deze manier zal de schade minimaal zijn. Heeft u direct hulp nodig buiten kantooruren? Geen zorgen! Dankzij onze spoeddienst kunnen wij u ook buiten kantooruren helpen. Wij staan 7/7 klaar om u te helpen. Let wel op, de spoeddienst is alleen bedoeld voor noodsituaties en hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn.

Waar moet een loodgieter aan voldoen?

Bij het inschakelen van een loodgieter, wilt u natuurlijk de zekerheid hebben dat u een vakkundige loodgieter treft. Waar moet een deskundige loodgieter aan voldoen? Ten eerste werkt een goede loodgieter erg hard. Een loodgieter gaat niet naar huis voordat het probleem verholpen is. Daarnaast kan een loodgieter het niet permitteren om fouten te maken, waardoor controle van zijn werk erg belangrijk is. Een vakkundige loodgieter beschikt ook over de juiste kennis. Het is hierbij van belang om situaties in te schatten, beslissingen te maken en de klant te informeren. Als laatste heeft een geschikte loodgieter ook de juiste apparatuur, om zijn werk goed uit te kunnen voeren.

Wat moet ik doen bij een verstopping?

Bij een beginnende verstopping kunt u zelf proberen deze op te lossen. Tegenwoordig zijn er tal van doe-het-zelf-technieken om een verstopping in uw wastafel te verhelpen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van ontstoppingsmiddel en een ontstopper. Mocht u de verstopping niet kunnen oplossen, dan kunt u ons altijd contacteren. Wij verhelpen voor u dan de verstopping.

Hoe vaak moet er onderhoud gepleegd worden bij een cv-ketel?

Als uw cv-ketel tussen de 5 en 10 jaar oud is, is het raadzaam om de cv-ketel eens per jaar te controleren. Zo weet u zeker dat de cv-ketel naar behoren werkt. Een gemiddelde cv-ketel gaat ongeveer 15 jaar mee. Om dit te maximaliseren is het verstandig om regelmatig te checken op beginnende slijtage bij onderdelen van de ketel. Deze onderdelen kunnen dan op tijd vervangen worden, waardoor de cv-ketel langer mee gaat. Wij helpen u graag bij het onderhouden van uw cv-ketel, maar wij verhelpen ook storingen en installeren eventueel een nieuwe cv-ketel.

Wat is het verschil tussen een installatiebedrijf en een loodgieter?

Een loodgieter is een vakman op de gebieden leidingen, sanitaire voorzieningen, cv-ketels en riolen. Hierbij houdt een loodgieter zich bezig met het installeren, onderhouden en repareren van eerdergenoemde vakgebieden. Een installatiebedrijf richt zich specifiek op installaties, van bijvoorbeeld een cv-ketel. Een loodgieter houdt zich daarnaast ook bezig met reparaties en onderhoud. Daardoor heeft een loodgieter dus een breder takenpakket. Dit wil overigens niet zeggen dat er geen loodgieters bij een installatiebedrijf werkzaam zijn. In de praktijk worden de termen regelmatig door elkaar gebruikt.

Wat kost een loodgieter?

De prijs voor een loodgieter is erg afhankelijk van de klus die gedaan moet worden. Op voorhand kan er geen vaste prijszetting gehanteerd worden, omdat iedere klus weer anders is. Contacteer ons via 03 808 70 82 voor een actuele prijsopgave.

In welke regio is Loodgieterij Mertens actief?

Loodgieterij Mertens is in de omgeving van Antwerpen actief in de volgende plaatsen: Beveren, Boom, Borgerhout, Bornem, Brasschaat, Deurne, Edegem, Ekeren, Kapellen, Kontich, Lint, Merksem, Mortsel, Niel, Schilde, Schoten, Willebroek, Wommelgem en Zwijndrecht.

Wat zelf te doen bij een lekkage?

Een lekkage heeft niemand graag in huis, maar wat moet je zelf doen bij een lekkage? Het is verstandig om bij een lekkage een loodgieter langs te laten komen, de loodgieter kan namelijk voor u de lekkage opsporen en verhelpen. Om waterschade te voorkomen kunt u de hoofdkraan afsluiten zodat er geen water meer door de leidingen loopt. Hiermee beperkt u de waterschade. U kunt uw hoofdkraan afsluiten als u weet dat u voor een langere periode afwezig bent, zo komt u niet voor verrassingen te staan als u terug komt van vakantie.

Panne? Contacteer ons: 03 808 70 82

Call Now Button