Gaat u binnenkort op vakantie? Dan moet u aan veel dingen denken. Zo moet u natuurlijk alle nodige spullen meenemen en zorgen dat er iemand is die op uw woning kan letten. Wat veel mensen echter vergeten, is dat er tijdens een vakantie ook schade aan een woning kan ontstaan, bijvoorbeeld als gevolg van een lekkage. Daarnaast komt het ook geregeld voor dat mensen vergeten hun thermostaat uit te schakelen, waardoor de energierekening behoorlijk hoog oploopt. Met behulp van de volgende vijf tips van onze loodgieter kunt u zorgeloos op vakantie gaan.  
 

1. Schakel de thermostaat uit

Wanneer u niet thuis bent, heeft het geen zin om uw verwarming door te laten draaien. Schakel de temperatuur dan ook terug om energiekosten te besparen. Bent u vergeten uw thermostaat een paar graden terug te draaien? Wanneer u een slimme thermostaat heeft is dit geen probleem. In dat geval kunt u op afstand namelijk uw thermostaat alsnog lager zetten. Denk er dus zeker aan wanneer u geen slimme thermostaat heeft!
 

2. Verhelp kleine problemen

Heeft u te maken met kleine loodgietersproblemen zoals een beginnende lekkage of verstopping? Laat deze niet liggen tot na uw vakantie. Wanneer u lange tijd niet thuis bent, kan het probleem namelijk veel groter worden. Door het direct op te laten lossen door een loodgieter, ontstaat er geen verdere schade.  
 

3. Draai de hoofdkraan dicht

Regelmatig komt het voor dat er lekkages ontstaan wanneer mensen op vakantie zijn. Dit is vrij simpel te voorkomen. U hoeft namelijk alleen maar de hoofdkraan dicht te draaien. Vervolgens kunt u de leidingen leeg laten stromen om er zeker van te zijn dat er geen water meer in zit.  
 

4. Laat uw dak inspecteren

Laat u regelmatig uw dak inspecteren door een loodgieter om lekkages te voorkomen? Doe dit dan vlak voor uw vakantieperiode. Op deze manier is de kans namelijk minimaal dat er tijdens uw vakantie een lekkage ontstaat aan uw dak.  
 

5. Cv-ketel onderhouden 

Ook cv-ketel onderhoud kunt u het beste vlak voor uw vakantie uit laten voeren. Dit geldt helemaal wanneer u ’s winters op vakantie gaat. Op deze manier beperkt u de kans dat u bij thuiskomst te maken heeft met een storing in uw ketel.  

Call Now Button