Er zal niemand tegen vloerverwarming op zich zijn. Het kan het comfort binnenshuis immers sterk verhogen. Toch heeft ook vloerverwarming zo zijn eigen, specifieke nadelen. Omdat die nadelen in sommige gevallen zwaarder kunnen wegen dan de voordelen die aan vloerverwarming kleven, is het goed om die voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Alleen zo kunt u een gefundeerde keuze maken voor het wel of niet laten plaatsen van vloerverwarming. Overhaast een keuze maken kan namelijk voor vervelende gevolgen zorgen.

Vloerverwarming is duur

Om dan maar meteen met het grootste nadeel te beginnen: de aanleg van vloerverwarming  is behoorlijk prijzig te noemen. Dat komt alleen al doordat de hele vloer verwijderd moet worden, vloerverwarming neergelegd moet worden en daarna weer een nieuwe vloer geplaatst moet worden. Zeker in bestaande woningen kunnen de kosten voor de aanleg van vloerverwarming dus fors oplopen. Wanneer u toch al van plan bent om een ingrijpende verbouwing te doen waarbij de vloer reeds verwijderd moet worden, kan het een goed moment zijn om meteen de aanleg van vloerverwarming mee te nemen. Helaas komt u dan in de meeste gevallen wel voor hogere kosten te staan.
Daar staat echter wel weer tegenover dat de verwarming met vloerverwarming minder energie kost dan verwarming middels de traditionele radiatoren. Een deel van de hoge kosten verdient zichzelf dus op termijn alweer terug. Bovendien wordt uw woning meer waard met vloerverwarming.

Verhoogd comfort in huis

Doordat de warmte in een ruimte met vloerverwarming veel beter verspreid wordt, wordt het comfort in huis sterk verbeterd. Er zijn immers niet meer bepaalde regionen waar het warm is en regionen waar het soms wel enkele graden kouder is, maar het is overal even warm. Het gevolg hiervan is ook dat er minder gestookt hoeft te worden om het overal in de kamer met vloerverwarming even warm te krijgen.

Call Now Button