Water lijkt zo’n onschuldige vloeistof. We gebruiken het immers om onszelf en ons huis schoon te maken. Toch kan te veel vocht in huis ook voor problemen zorgen. Uw huis zal hierdoor niet schoner, maar juist viezer worden. Dit komt omdat schimmels, zwammen en ongedierte dol zijn op vochtige omstandigheden. De kans is hierdoor groot dat u hiermee te maken krijgt als de luchtvochtigheid in uw huis te hoog is. De organismen zijn onhygiënisch en kunnen zelfs schadelijk zijn voor uw gezondheid. Hier heeft u dan ook liever niet mee te maken. Dit kan voorkomen worden door vocht bestrijden in huis.

Waar komt het water vandaan?

Water in huis moet zo goed mogelijk gecontroleerd worden. Dit wil zeggen dat water uit de kraan komt, wanneer u deze opendraait, en dat het ook weer afgevoerd wordt door de afvoer. Als er een te veel aan vocht in huis is, dan moet u zich afvragen waar het water vandaan komt. Dit kan bijvoorbeeld komen door stoomdampen die vrijkomen van het hete water uit de douche of tijdens het koken in de keuken. Het kan echter ook zijn dat u in huis last heeft van een lekkage. Het dak kan bijvoorbeeld lekken, maar ook de muren kunnen water doorlaten tijdens een hevige regenbui.

Verschillende manieren van vocht bestrijden

Vocht bestrijden in huis kan op verschillende manieren gedaan worden. Welke methode uw probleem kan oplossen is afhankelijk van waar het te veel aan water vandaan komt. Een hoge luchtvochtigheid veroorzaakt door stoomdampen, kan vaak simpel opgelost worden door de kamer goed te ventileren. Indien het water door het dak of de muren heen komt lekken, dan moet de lekkage gedicht worden. Als u hulp nodig heeft bij het vocht bestrijden, dan kunt u hier professionals voor inhuren die gespecialiseerd zijn in vochtbestrijding.

Call Now Button