De meeste soorten dakbedekking gaan lange tijd mee en dat geldt eveneens voor de constructie van het dak. Toch kan het na verloop van tijd voorkomen dat uw dak gebreken begint te vertonen. Als gevolg van achterstallig onderhoud kan uw dak schade oplopen. Is dit bij u het geval? Dan wordt het hoog tijd om uw dak te vervangen. De meeste mensen houden zich echter niet of nauwelijks bezig met de conditie van hun dak en weten dan ook vaak niet wanneer zij het dak het beste kunnen vervangen. In onderstaande tekst krijgt u hiervoor enkele handige tips.

Dak laten inspecteren

Voordat u besluit om uw dak te vervangen, is het verstandig om eerst een inspectie uit te laten voeren aan uw dak. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt hiervoor ook een dakdekker inschakelen. Wanneer u een dakdekker inschakelt, hoeft u zelf het dak niet op. Bijkomend voordeel is dat een dakdekker precies weet waar hij op moet letten, waardoor hij kan bepalen in hoeverre het noodzakelijk is om uw complete dak te vervangen. Mogelijk volstaat een renovatie en dat kan toch behoorlijk wat geld schelen.

Dakrenovatie

Indien de dakdekker constateert dat het vervangen van het dak nog niet noodzakelijk is, is een renovatie vaak voldoende. Om de dakconstructie te ontlasten, kunt u uw dakbedekking vervangen. Hierdoor is uw dak weer goed beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden in België. Voor het vervangen van uw dakbedekking kunt u een dakdekker inschakelen.

Dak vervangen

Is er de laatste jaren niets aan uw dak gebeurd? Dan is de kans groot dat u het dak moet vervangen. Dit is met name noodzakelijk wanneer er schade aan uw constructie is ontstaan. Dit kan onder andere komen doordat naar binnen lekkend water voor rottende balken heeft gezorgd. Hierdoor zijn de balken verzwakt, waardoor zij mogelijk het gewicht van de dakbedekking niet meer kunnen dragen. Dit kan ervoor zorgen dat uw dak instort. Heeft u het vermoeden dat uw dak niet meer stevig is? Wacht dan niet te lang, maar schakel zo snel mogelijk een dakdekker in om het dak te vervangen.

Call Now Button