Zit jouw gootsteen verstopt? Dan denk jij mogelijk dat je een loodgieter in moet schakelen. Een loodgieter kan namelijk jouw gootsteen ssverstopping verhelpen. Het is echter lang niet altijd nodig om een loodgieter in te schakelen. In veel gevallen kun jij een verstopte gootsteen namelijk ook prima zelf ontstoppen. Benieuwd hoe je dit doet? Wij geven je hier een aantal handige tips!

1) Maak de sifon schoon

De gootsteen is over het algemeen voorzien van een sifon. In een keuken vind jij de sifon vaak in het kastje onder de spoelbak. De sifon is regelmatig de oorzaak van een gootsteen verstopping. Hier kan zich op den duur namelijk afval in gaan verzamelen. En wanneer dit zich ophoopt, is het natuurlijk niet zo gek dat er een verstopping ontstaat. Haal de sifon daarom dan ook eens los. Op deze manier zie je direct of er veel afval in zit. Is dit inderdaad het geval? Maak de sifon dan direct grondig schoon en verwijder de rommel. De kans is groot dat de verstopping zo verholpen is.

2) Trek de verstopping naar boven

Een gootsteen verstopping wordt niet altijd veroorzaakt door de sifon. Vaak zit het probleem ook wat dieper in het leidingnetwerk. Een ontstopper kan in dat geval uitkomst bieden. Plaats de rubberen zijde van de ontstopper over de afvoer en pomp een paar keer op en neer. Komt er veel rommel naar boven? Dan is de kans groot dat de verstopping uit de afvoer verdwenen is.

3) Gebruik huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Heb jij geen ontstopper in huis? Dan kun je de gootsteen ook ontstoppen met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Meng bijvoorbeeld eens wat water met een beetje soda. Giet dit, samen met een kopje azijn, door de afvoer van jouw gootsteen. Door de agressieve reactie kan de gootsteen verstopping maar zo verdwijnen. Het kan zijn dat deze methode na één keer geen effect heeft. Herhaal het dan nog een aantal keer. Is de verstopping nog steeds aanwezig? Schakel dan een loodgieter in.

Call Now Button